Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka (małe)6 sztuk
cukier 0,5 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Cukier zagotować z
miodem,
masłem oraz
śmietaną. Gotować na małym ogniu ok. 18 minut, aż utworzy się gęsty jasnobrązowy karmel. Umyte, osączone
jabłka trzymając za ogonek zanurzyć w karmelu, osączyć, odłożyć na pergamin, az karmel wyschnie. nim karmel zastygnie, w
jabłka można wbić (od strony ogonka) patyczki lub
laski wanilii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: