Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 50 gramów
mąka 50 gramów
śmietana kremowa 200 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
cukier 175 gramów
sok pomarańczowy 100 mililitrów
sól 1 szczypta
płatki migdałowe 75 gramów
żelatyna 7 łyżek deserowych
twaróg 200 gramów
śmietana 150 gramów
sok malinowy 4 łyżek stołowych
Campari 2 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z 1
cukrem waniliowym oraz 100g
cukru, dodać 30 ml
soku pomarańczowego,
mąkę oraz
płatki migdałowe i chłodzić 20 minut.Ciasto podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na cienki placek. Piec osobno w tortownicy o średnicy 22 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 175 stopniach. Jeden placek pokroić na 8 trójkątów. Drugi placek upiec w ten sam sposób, ale nie kroić.Utrzeć
twaróg z kwaśną
śmietaną, 75g
cukru,
sokiem malinowym,
campari, jednym
cukrem waniliowym i 70 ml
soku pomarańczowego. Połączyć krem z reszta
żelatyny i chłodzić 10 minut. Dodać kremówkę ubita ze szczypta
soli. Rozłożyć masę na niepokrojonym cieście i przykryć trójkątami. Udekorować
cukrem pudrem oraz
melisą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: