ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 50 gramówmąka 50 gramówśmietana kremowa 200 gramówcukier waniliowy 2 sztukcukier 175 gramówsok pomarańczowy 100 mililitrówsól 1 szczyptapłatki migdałowe 75 gramówżelatyna 7 łyżek deserowychtwaróg 200 gramówśmietana 150 gramówsok malinowy 4 łyżek stołowychCampari 2 łyżek stołowychcukier puder 2 łyżek stołowychWykonanie:Miękkie masło utrzeć z 1 cukrem waniliowym oraz 100g cukru, dodać 30 ml soku pomarańczowego, mąkę oraz płatki migdałowe i chłodzić 20 minut.Ciasto podzielić na 2 części, każdą rozwałkować na cienki placek. Piec osobno w tortownicy o średnicy 22 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 175 stopniach. Jeden placek pokroić na 8 trójkątów. Drugi placek upiec w ten sam sposób, ale nie kroić.Utrzeć twaróg z kwaśną śmietaną, 75g cukru, sokiem malinowym, campari, jednym cukrem waniliowym i 70 ml soku pomarańczowego. Połączyć krem z reszta żelatyny i chłodzić 10 minut. Dodać kremówkę ubita ze szczypta soli. Rozłożyć masę na niepokrojonym cieście i przykryć trójkątami. Udekorować cukrem pudrem oraz melisą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: