Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
awokado 2 sztuk
kiełki rzodkiewki 1 porcja
kiełki lucerny 1 porcja
rzeżucha 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony, rozdrobniony
czosnek rozetrzeć z
solą i wymieszać z
olejem oraz
pieprzem i
sokiem z cytryny. Umyte, przekrojone
awokado obrać, pokroić w wąskie paski, przełożyć do salaterki i skropić przygotowanym
sosem winegret. Wsypać opłukane, osaczone
kiełki i wlać pozostały sos. Wymieszać
sałatkę i posypać posiekana
rzeżuchą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: