ßßß
Składniki1 dojrzałe awokado1 ząbek czosnku2 łyżki soku z cytrynypieprzsólmielona ostra paprykaWykonanieAwokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ do miseczki. Od razu polewamy go sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało. Następnie wyciskamy ząbek czosnku. Całość rozgniatamy widelcem na w miarę gładką masę. Na końcu dodajemy do smaku pieprzu, soli i papryki. Nasza pasta gotowa.Rada - czyli jak wybrać dojrzałe awokado?Kolor - dojrzałe awokado ma na ogół ciemnozieloną.Miękkość - dojrzałe awokado jest miękkie i sprężyste, tzn. po po dotknięciu skórka powinna powrócić do pierwotnego kształtu.Jeśli nasze awokado jest niedojrzałe, to proponuję pozostawić je poza lodówką na kilka dni. Z kolei dojrzałe awokado powinno przechowywać się w lodówce.



