ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszparagi zielone 300 gramówtruskawki 300 gramówpłatki migdałowe 1 łyżek stołowychocet 1 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychrukola 100 gramówpieprz zielony marynowany 2 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone szparagi włożyć do osolonego wrzątku na 2 minuty. Odcedzone przełożyć do pojemnika z zimna wodą i kostkami lodu, aby zachowały zielony kolor. Ochłodzone pędy pokroić wzdłuż na połówki. Oczyszczone truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki. Migdały uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Rukolę oczyścić, osaczyć.Utrzeć ocet z odrobina soli oraz pieprzu, wymieszać z oliwą oraz zielonym pieprzem.Wymieszać truskawki ze szparagami oraz rukolą i rozłożyć do 4 salaterek. Polać sosem z zielonym pieprzem i posypać uprażonymi płatkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: