Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 4 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 1 sztuk
cukinia żółta 2 sztuk
pierś z kurczaka 150 gramów
bulion warzywny 4 szklanek
sok z cytryny 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
jajka 2 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę pokroić w kostkę. Umyte
cukinie też pokroić w niewielka kostkę, a
mięso w paseczki.
Mięso gotować w
bulionie ok. 20 minut. Po 10 minutach gotowania, dodać
marchewkę,
cukinię oraz
skórkę cytrynową. Po paru minutach wyjąć skórkę, wlać
sok z cytryny. Roztrzepane widelcem
jajka wlać do zupy, cały czas mieszając. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Podawać posypaną posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: