Wykonanie
« Powrót  Moskole

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
sól 1 łyżek stołowych
mąka 500 gramów
maślanka 1 szklanek
bryndza 200 gramów
boczek gotowany 200 gramówWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować. Odcedzone rozgnieść z
solą,
mąką i
maślanką lub kwaśnym
mlekiem. Wyrobić szybko ciasto, rozwałkować i formować placki o grubości 1 cm. Ułożyć je na natłuszczonej blaszce, na każdym położyć po łyżce
bryndzy i piec 35 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni. podawać polane skwarkami z
boczkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: