Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
szynka 100 gramów
szczypiorek 1 pęczek
szczypiór z
dymki 1 pęczek
majonez 4 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
rzeżucha według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, obrane 4
jajka pokroić w kosteczkę, dodać opłukany, posiekany
szczypiorek (8 najdłuższych odłożyć),
majonez i wymieszać. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i wstawić do lodówki.Umytą średniej wielkości
cukinię, pokroić wzdłuż w cienkie plastry i blanszować minutę w osolonym wrzątku. Wyjąć i ostudzić. Plastry
szynki pokroić w paski szerokości plastrów
cukinii i rozłożyć ją na plastrach
cukinii. Na wierzchu położyć pokrojone
jajka ze
szczypiorkiem. Wszystko zwinąć, formując małe, zgrabne roladki. Każdą roladkę związać
szczypiorem. Ułożyć je na półmisku i udekorować ugotowanymi na twardo, obranymi 2
jajkami, pokrojonymi na ćwiartki lub połówki i posypać
rzeżuchą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: