ßßß Cookit - przepis na Zawijane jajka

Zawijane jajka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukinia 1 sztuk
szynka 100 gramów
szczypiorek 1 pęczek
szczypiór z dymki 1 pęczek
majonez 4 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
rzeżucha według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo, obrane 4 jajka pokroić w kosteczkę, dodać opłukany, posiekany szczypiorek (8 najdłuższych odłożyć), majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki.
Umytą średniej wielkości cukinię, pokroić wzdłuż w cienkie plastry i blanszować minutę w osolonym wrzątku. Wyjąć i ostudzić. Plastry szynki pokroić w paski szerokości plastrów cukinii i rozłożyć ją na plastrach cukinii. Na wierzchu położyć pokrojone jajka ze szczypiorkiem. Wszystko zwinąć, formując małe, zgrabne roladki. Każdą roladkę związać szczypiorem. Ułożyć je na półmisku i udekorować ugotowanymi na twardo, obranymi 2 jajkami, pokrojonymi na ćwiartki lub połówki i posypać rzeżuchą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12159/Zawijane-jajka