ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoskrzydełka kurze 1 kilogramówmiód 5 łyżek stołowychmargaryna 0,5 kostekbulion warzywny 1 kostekprzyprawa do kurczaka 1 sztukbułka tarta 0,5 szklanekser żółty 0,5 szklanekpieprz indyjski według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone skrzydełka natrzeć przyprawą do kurczaka oraz pieprzem indyjskim i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.Posmarować skrzydełka rozpuszczonym miodem. Do żaroodpornego naczynia włożyć margarynę i wlać 2 łyżki wody. Wymieszać bułkę tartą ze startym serem. Skrzydełka włożyć do naczynia i oprószyć panierką. Przykryć naczynie. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: