ßßß Cookit - przepis na Chrupiący kurczak

Chrupiący kurczak

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
skrzydełka kurze 1 kilogramów
miód 5 łyżek stołowych
margaryna 0,5 kostek
bulion warzywny 1 kostek
przyprawa do kurczaka 1 sztuk
bułka tarta 0,5 szklanek
ser żółty 0,5 szklanek
pieprz indyjski według uznania
Wykonanie:
Opłukane, osuszone skrzydełka natrzeć przyprawą do kurczaka oraz pieprzem indyjskim i odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Posmarować skrzydełka rozpuszczonym miodem. Do żaroodpornego naczynia włożyć margarynę i wlać 2 łyżki wody. Wymieszać bułkę tartą ze startym serem. Skrzydełka włożyć do naczynia i oprószyć panierką. Przykryć naczynie. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12092/Chrupiacy-kurczak