Wykonanie
Gnocchi trochę inaczej. Zamiast gotowania, usmażone. Pomysł od Nigelli, aczkolwiek dawno temu już coś takiego widziałam w Galerii Potraw. Do tak usmażonych kluseczek doskonale pasuje kotlet wieprzowy w lekkim
winno-
śmietanowym sosie, doprawionym
pietruszką i
musztardą. Całość dopełnia zielona
fasolka gotowana na chrupko.

Składniki:1 opakowanie gnocchi
olej do smażeniaWykonanie:Na rozgrzany
olej (2-3 łyżki) wysypujemy kluski i smażymy na rumiano ze wszystkich stron.Włala!No dobra, jakby ktoś chciał wiedzieć jak zrobić bajecznie prosty i pyszny kotlet.Potrzeba:1 plaster
karkówki z kością na każdą osobętłuszcz do smażenia (ja użyłam gęsiego
smalcu)chlust czerwonego
wytrawnego wina2-3 łyżki słodkiej
śmietanyłyżeczkę
musztardygarść posiekanej
natki pietruszkisól,
pieprzWykon:
Mięso smażymy z obu stron po kilka minut, solimy,
pieprzymy. Gdy się usmaży zdejmujemy
mięso z patelni (można zawinąć luźno w folię aluminiową). Do sosu, który pozostał z wysmażania
mięsa wlewamy
wino i czekamy aż się trochę zredukuje. Zestawiamy z palnika i dodajemy
śmietanę oraz
musztardę. Szybko mieszamy i na koniec garść
natki.You're welcome ;p