ßßß Cookit - przepis na ZUPA BIAŁORUSKA

ZUPA BIAŁORUSKA

nazwa

Wykonanie

« RISOTTO Z MORTADELĄ I ...
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY »
Porcja włoszczyzny burak ćwikłowy 4 ziemniaki 2 cebule łyżka koncentratu pomidorowego sól, cukier, pieprz i sok z cytryny łyżeczka mąki łyżka oleju wywar z mięsa posiekany koperek
WYKONANIE
Burak ćwikłowy zetrzeć na tarce i ziemniaki obrać, opłukać i pokroić na kostkę zalać gorącym wywarem i ugotować do miękkości. Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać i pokroić w słupki, a cebulę cebule drobno pokrajać. Poddusić razem na oleju, wsypać, mąkę, nieco przyrumienić, rozprowadzić zimną wodą, dodać koncentrat pomidorowy, zagotować i połączyć z zupą. Doprawić do smaku. Posypać koperkiem.
środa, 06 marca 2013, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2013/03/ZUPA-BIALORUSKA.html