SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z JABŁKAMI

nazwa

Wykonanie

« ZUPA PIECZARKOWA ZE ŚMIETANĄ
RACUSZKI »
40 DAG KAPUSTY BIAŁEJ
15 DAG JABŁEK
SZCZYPIOREK
OLIWA
SÓL, CUKIER I MUSZTARDA DO SMAKU
WYKONANIE
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, cienko poszatkować, usuwając głąb i grube nerwy. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o średnich otworach, połączyć z kapustą, posiekanym szczypiorkiem oliwą, doprawić do smaku solą, cukrem i musztardą.
środa, 14 marca 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/03/SUROWKA-Z-BIALEJ-KAPUSTY-Z-JABLKAMI.html