Wykonanie
«
PARÓWKI Z
SOSEM POMIDOROWYM I ...PLACKI
BANANOWE SZYBKIE »60-80 DAG
ZIEMNIAKÓW 25 DAG
SERA TWAROGOWEGO 8 DAG
CEBULI TŁUSZCZ
JAJKO NATKA PIETRUSZKI SÓL I
PIEPRZ DO SMAKU 1-2
JAJKA BUŁKA TARTA DO PANIEROWANIA TŁUSZCZ DO SMAŻENIA

WYKONANIE
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną
wodą, ugotować pod przykryciem, wystudzić i zemleć razem z
serem twarogowym.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z przygotowaną masa, dodać do niej
jajko i posiekaną
natkę pietruszki, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy uformować wałeczki o średnicy 3 cm, pokrajać na kawałki 8-10 cm, panierować rozmąconych jajkach i
tartej bułce. Następnie włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić ze wszystkich stron,
potem dosmażyć na małym ogniu.piątek, 08 lipca 2011, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »