ßßß Cookit - przepis na KROKIETY Z ZIEMNIAKÓW PO RUSKU

KROKIETY Z ZIEMNIAKÓW PO RUSKU

nazwa

Wykonanie

« PARÓWKI Z SOSEM POMIDOROWYM I ...
PLACKI BANANOWE SZYBKIE »
60-80 DAG ZIEMNIAKÓW 25 DAG SERA TWAROGOWEGO 8 DAG CEBULI TŁUSZCZ JAJKO NATKA PIETRUSZKI SÓL I PIEPRZ DO SMAKU 1-2 JAJKA BUŁKA TARTA DO PANIEROWANIA TŁUSZCZ DO SMAŻENIA
WYKONANIE
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem, wystudzić i zemleć razem z serem twarogowym. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z przygotowaną masa, dodać do niej jajko i posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy uformować wałeczki o średnicy 3 cm, pokrajać na kawałki 8-10 cm, panierować rozmąconych jajkach i tartej bułce. Następnie włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić ze wszystkich stron, potem dosmażyć na małym ogniu.
piątek, 08 lipca 2011, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2011/07/KROKIETY-Z-ZIEMNIAKOW-PO-RUSKU.html