Wykonanie
Ostatnio będąc w jednym ze znanych supermarketów kupiłam książeczkę kulinarna znanego kucharza
Tima Mälzersa. Myśląc o tym ze oglądam jego programy kulinarne w tv, czas na wypróbowanie jego potraw!! Wiec zaczęłam od łatwizny. Za to syn się ucieszył :)) Przepis jest łatwy i na każda kieszeń.Składniki: 200g
maki,2-3 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia,szczypta
soli,4
jajka,100ml
mleka,1 łyżka
soku z cytryny,2 łyżki
cukru waniliowego,
olej do smażenia.Ewentualnie
cukier puder do posypania lub
polewę czekoladowa.
Make,
proszek do pieczenia , sol , 2
jajka i 2
żółtka oraz
mleko zmiksować lub utrzeć na gładkie ciasto.
Białka
z
sokiem z cytryny ubić na sztywno, dodać
cukier waniliowy i jeszcze chwilkę ubijać. Smażyć na
oleju na rumiany kolor. Posypać
cukrem pudrem albo polać
polewa czekoladowa jak kto lubi.