Wykonanie
Twarożek pesto to moje dzisiejsze odkrycie i najnowsza miłość ;)Tak mało potrzeba aby „zwykły” pieczony lub gotowany na parze
łosoś albo
filet z kurczaka zamienił się w danie wzbudzające powszechny zachwyt :)Gorąco polecam :)Uwaga:)Połączenie grillowanego
łososia i pesto zaproponowała moja Córka. Tak podaną
rybę jadła ostatnio w restauracji w Sopocie.Ja dołożyłam do tego swoje „trzy grosze” i tak powstał
twarożek pesto :)
Składniki:
Sos pesto:garść świeżej
bazylii1-2 ząbki
czosnku1 łyżka
orzeszków piniowych1 łyżka tartego
parmezanu2-3 łyżki
oliwy z oliweksól i
pieprz*Uwaga:Ostrzegam ;)Jeśli chociaż raz zrobicie pesto samodzielnie, nigdy już nie kupicie tego sosu w sklepie!
Twarożek pesto:1 łyżka gęstego domowego (koniecznie!) pesto*2-3 łyżki
twarożku naturalnego typu PhiladelphiaWykonanie:Składniki na pesto dokładnie zmiksować.
Twarożek wymieszać z gotowym pesto (proporcje dostosować do własnego smaku).Podawać do ryb lub
kurczaka (pieczonych/grillowanych/gotowanych na parze).Smacznego :)