ßßß Cookit - przepis na KREWETKI Z GRILLA

KREWETKI Z GRILLA

nazwa

Wykonanie

Absolutnie jedne z najsmaczniejszych krewetek jakie kiedykolwiek jadłam :)
W przypadku tego dania o sukcesie decyduje jakość składników…
W Polsce, w wybranych sklepach można kupić zamrożone świeże krewetki Black Tiger (bardzo duże i… niestety dość drogie).
Ja tym razem użyłam krewetek w pancerzykach, zatem było potem trochę zabawy przy obieraniu ;)
Składniki:
duże krewetki, najlepiej Black Tiger (7-10 sztuk na szaszłyk = 1 porcja)
limonka (1 sztuka na 2 szaszłyki)
kilka listków świeżej szałwii
sól
oliwa do skropienia
patyczki do szaszłyków
Wykonanie:
Krewetki nabijać na patyczki na zmianę z cząstkami/plasterkami limonki i listkami szałwii. Szaszłyki oprószyć solą i skropić/spryskać oliwą.
Piec na grillu około 5 minut. W czasie pieczenia obracać.
Uwaga: Świeże krewetki, które nie były wcześniej gotowane, mają szary kolor. W czasie pieczenia zmieniają barwę na różowo-pomarańczową. Zmiana koloru oznacza, że są gotowe do jedzenia :) (Tutaj też pisałam o krewetkach.)
Smacznego :)
Źródło:http://lepszysmak.wordpress.com/2012/05/29/krewetki-z-grilla