ßßß
Absolutnie jedne z najsmaczniejszych krewetek jakie kiedykolwiek jadłam :)W przypadku tego dania o sukcesie decyduje jakość składników…W Polsce, w wybranych sklepach można kupić zamrożone świeże krewetki Black Tiger (bardzo duże i… niestety dość drogie).Ja tym razem użyłam krewetek w pancerzykach, zatem było potem trochę zabawy przy obieraniu ;)Składniki:duże krewetki, najlepiej Black Tiger (7-10 sztuk na szaszłyk = 1 porcja)limonka (1 sztuka na 2 szaszłyki)kilka listków świeżej szałwiisóloliwa do skropieniapatyczki do szaszłykówWykonanie:Krewetki nabijać na patyczki na zmianę z cząstkami/plasterkami limonki i listkami szałwii. Szaszłyki oprószyć solą i skropić/spryskać oliwą.Piec na grillu około 5 minut. W czasie pieczenia obracać.Uwaga: Świeże krewetki, które nie były wcześniej gotowane, mają szary kolor. W czasie pieczenia zmieniają barwę na różowo-pomarańczową. Zmiana koloru oznacza, że są gotowe do jedzenia :) (Tutaj też pisałam o krewetkach.)Smacznego :)