Wykonanie
Absolutnie jedne z najsmaczniejszych
krewetek jakie kiedykolwiek
jadłam :)W przypadku tego dania o sukcesie decyduje jakość składników…W Polsce, w wybranych sklepach można kupić zamrożone świeże
krewetki Black Tiger (bardzo duże i… niestety dość drogie).Ja tym razem użyłam
krewetek w pancerzykach, zatem było
potem trochę zabawy przy obieraniu ;)Składniki:duże
krewetki, najlepiej Black Tiger (7-10 sztuk na szaszłyk = 1 porcja)
limonka (1 sztuka na 2 szaszłyki)kilka listków świeżej
szałwiisóloliwa do skropieniapatyczki do szaszłykówWykonanie:
Krewetki nabijać na patyczki na zmianę z cząstkami/plasterkami
limonki i listkami
szałwii. Szaszłyki oprószyć
solą i skropić/spryskać
oliwą.Piec na grillu około 5 minut. W czasie pieczenia obracać.Uwaga: Świeże
krewetki, które nie były wcześniej gotowane, mają szary kolor. W czasie pieczenia zmieniają barwę na różowo-
pomarańczową. Zmiana koloru oznacza, że są gotowe do jedzenia :) (Tutaj też
pisałam o krewetkach.)Smacznego :)