Wykonanie
Dziś nie poszalałam ze składnikami bo moje śniadanie miało ich tylko cztery, ale pomysł podania zwykłych produktów tak bardzo mi się spodobał, że sama chciałam go wypróbować. :)Przepis zaczerpnęłam ze strony http://kulinarneserce.pl/. Muszę przyznać, że choć jest on prosty to też i bardzo smaczny, a na dodatek raduje
serce! :DSkładniki:dwie
parówkidwa
jajka2 łyżki
oliwysólPrzygotowanie:Dwie
parówki tniemy na pół, zostawiając z jednego końca centymetrowe połączenie. Wywijamy obie połówki
parówki na "lewą stronę" i końce łączymy za pomocą wykałaczki.Na patelni podgrzewamy
oliwę. Kładziemy "serduszka" na gorący tłuszcz i podsmażamy z jednej strony delikatnie. Przekładamy
parówki na drugą stronę i dociskając je do patelni drewnianą packą wbijamy do środka
jajko. Smażymy kilka minut zmniejszając po chwili ogień. Kiedy
jajko w większość się zetnie, przewracamy
serca na drugą stronę. Dosmażamy dwie minuty.Podajemy gorące. Przyozdobienie dowolne!
Zadanie nie jest trudne. Jeśli
białko nam wypłynie, możemy je po chwili przyciąć drewnianą packą, albo zwyczajnie oderwać od
boków parówki. Mnie też przepis bardzo się spodobał - ciekawy sposób na podanie nudnego śniadania! :D Życzę smacznego!