ßßß Cookit - przepis na SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MANDARYNKAMI

SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MANDARYNKAMI

nazwa

Wykonanie

Szybka, łatwa i do tego pyszna! Rodzynki i mandarynki nadają jej subtelnie słodkawy smak.
Wprost idealny „kompan” dla pieczonego drobiu.
Gorąco polecam:)
Składniki: (dla około 6 osób)
1 średnia kapusta pekińska
3-4 mandarynki (lub 1 pomarańcza)
1/4 szklanki rodzynek
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
Wykonanie:
Kapustę pekińską poszatkować. (Uwaga: Odkroić głąb i wszystkie najgrubsze części liści.)
Mandarynki obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę mandarynki oraz rodzynki. Zalać jogurtem wymieszanym z majonezem i dokładnie wymieszać.
Odstawić do lodówki „do przegryzienia” na minimum 2-3 godziny.
Podawać do pieczonego drobiu.
Smacznego:)
Polecam ją szczególnie do pieczonego indyka
oraz kaczki w pomarańczach
Źródło:http://lepszysmak.wordpress.com/2010/12/20/salatka-z-kapusty-pekinskiej-z-mandarynkami