Szybka, łatwa i do tego pyszna! Rodzynki i mandarynki nadają jej subtelnie słodkawy smak.Wprost idealny „kompan” dla pieczonego drobiu.Gorąco polecam:)Składniki: (dla około 6 osób)1 średnia kapusta pekińska3-4 mandarynki (lub 1 pomarańcza)1/4 szklanki rodzynek4 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki majonezuWykonanie:Kapustę pekińską poszatkować. (Uwaga: Odkroić głąb i wszystkie najgrubsze części liści.)Mandarynki obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę mandarynki oraz rodzynki. Zalać jogurtem wymieszanym z majonezem i dokładnie wymieszać.Odstawić do lodówki „do przegryzienia” na minimum 2-3 godziny.Podawać do pieczonego drobiu.Smacznego:)Polecam ją szczególnie do pieczonego indykaoraz kaczki w pomarańczach