Czerwona cykoria, suszona żurawina, jabłko i sos jogo-majo tworzą bardzo harmonijne połączenie.Idealna sałatka do wszystkich gatunków pieczonego drobiu.Szybka, łatwa, piękna kolorystycznie i baaardzo smaczna!Gorąco polecam :)Składniki :2-3 czerwone cykorie1 średnie jabłko (ze skórką)1/2 szklanki suszonych żurawin2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki majonezuWykonanie :Cykorie przekroić wzdłuż na ćwiartki. Wyciąć głąby (są najtwardsze i gorzkie). Resztę pokroić.Wymieszać z jabłkiem pokrojonym w kostkę oraz suszoną żurawiną.Jogurt wymieszać dokładnie z majonezem, a następnie z pozostałymi składnikami sałatki.Podawać do pieczonego drobiu, schabu lub jako uzupełnienie bufetu z przekąskami.Smacznego :)ROK TEMU NA BLOGUTakże sałatka idealnie pasująca do pieczonego drobiu –sałatka z kapusty pekińskiej i mandarynek.