ßßß
Danie to cieszy się w naszej rodzinie niesłabnącym zachwytem!Przygotowanie zajmuje naprawdę nie dużo czasu, a możemy odkryć zupełnie nowy smak wędzonego łososia.Uwaga:)Nie od dziś mówi się, że „jemy oczami”:)Gdy zabraknie nam już inwencji w wymyślaniu nowych potraw, zawsze pozostaje jeszcze możliwość eksperymentowania ze sposobem podania. Według mnie to samo danie podane w nowy, fajny sposób ma zupełnie nowy smak. Wcale nie trzeba mieć „specjalnych” naczyń, jestem pewna, że i w Waszej kuchni znajdzie się miseczka, talerzyk… kieliszek, które można wykorzystać w nowatorski sposób.
Składniki:250 g łososia wędzonego1-2 łyżeczki majonezu1 łyżeczka chrzanupieprzogórki konserwowepapryka konserwowacebulagrzybki marynowaneWykonanie:Ogórki, paprykę konserwową, cebulę i grzybki marynowane drobno pokroić.Do malaksera włożyć łososia, majonez, chrzan oraz pieprz i razem zmiksować, ale nie na pastę! Fajniej wygląda taki „grubo mielony”.(Jeśli nie mamy malaksera, to można łososia zmielić w maszynce do mięsa, a potem wymieszać z majonezem oraz chrzanem).Tatara z łososia wymieszać z grzybkami, papryką, cebulą oraz ogórkami, lub podać tatara i dodatki osobno.
Smacznego:)