ßßß Cookit - przepis na TATAR Z ŁOSOSIA

TATAR Z ŁOSOSIA

nazwa

Wykonanie

Danie to cieszy się w naszej rodzinie niesłabnącym zachwytem!
Przygotowanie zajmuje naprawdę nie dużo czasu, a możemy odkryć zupełnie nowy smak wędzonego łososia.
Uwaga:)
Nie od dziś mówi się, że „jemy oczami”:)
Gdy zabraknie nam już inwencji w wymyślaniu nowych potraw, zawsze pozostaje jeszcze możliwość eksperymentowania ze sposobem podania. Według mnie to samo danie podane w nowy, fajny sposób ma zupełnie nowy smak. Wcale nie trzeba mieć „specjalnych” naczyń, jestem pewna, że i w Waszej kuchni znajdzie się miseczka, talerzyk… kieliszek, które można wykorzystać w nowatorski sposób.
Składniki:
250 g łososia wędzonego
1-2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
pieprz
ogórki konserwowe
papryka konserwowa
cebula
grzybki marynowane
Wykonanie:
Ogórki, paprykę konserwową, cebulę i grzybki marynowane drobno pokroić.
Do malaksera włożyć łososia, majonez, chrzan oraz pieprz i razem zmiksować, ale nie na pastę! Fajniej wygląda taki „grubo mielony”.
(Jeśli nie mamy malaksera, to można łososia zmielić w maszynce do mięsa, a potem wymieszać z majonezem oraz chrzanem).
Tatara z łososia wymieszać z grzybkami, papryką, cebulą oraz ogórkami, lub podać tatara i dodatki osobno.
Smacznego:)
Źródło:http://lepszysmak.wordpress.com/2010/05/08/tatar-z-lososia