Wykonanie

Danie to cieszy się w naszej rodzinie niesłabnącym zachwytem!Przygotowanie zajmuje naprawdę nie dużo czasu, a możemy odkryć zupełnie nowy smak
wędzonego łososia.Uwaga:)Nie od dziś
mówi się, że „jemy oczami”:)Gdy zabraknie nam już inwencji w wymyślaniu nowych potraw, zawsze pozostaje jeszcze możliwość eksperymentowania ze sposobem podania. Według mnie to samo danie podane w nowy, fajny sposób ma zupełnie nowy smak. Wcale nie trzeba
mieć „specjalnych” naczyń, jestem pewna, że i w Waszej kuchni znajdzie się miseczka, talerzyk… kieliszek, które można wykorzystać w nowatorski sposób.

Składniki:250 g
łososia wędzonego1-2 łyżeczki
majonezu1 łyżeczka
chrzanupieprzogórki konserwowepapryka konserwowacebulagrzybki marynowaneWykonanie:
Ogórki,
paprykę konserwową,
cebulę i
grzybki marynowane drobno pokroić.Do malaksera włożyć
łososia,
majonez,
chrzan oraz
pieprz i razem zmiksować, ale nie na pastę! Fajniej wygląda taki „grubo mielony”.(Jeśli nie mamy malaksera, to można
łososia zmielić w maszynce do
mięsa, a
potem wymieszać z
majonezem oraz
chrzanem).Tatara z
łososia wymieszać z
grzybkami,
papryką,
cebulą oraz
ogórkami, lub podać tatara i dodatki osobno.

Smacznego:)