Wykonanie
Zapraszam dziś na doskonałą pastę do kanapek i tostów, idealną na przystawkę czy po prostu na lekką przekąskę. Smak
łososia jest złagodzony zielonym, słodkim
ogórkiem, do tego odrobina
cebulki - świetne połączenie!



Składniki:100 g.
wędzonego łososia atlantyckiego2 małe
ogórki gruntowe1/2
cebulki szalotki1 łyżeczka
majonezu1/4 łyżeczki
soliczarny, świeżo mielony
pieprzPrzygotowanie:Dokładnie myję
ogórki i ścieram je razem ze skórką na grubej tarce do miseczki. Posypuję je
solą, odstawiam na 5 minut, po czym odciskam powstały sok.
Łososia siekam w drobną kosteczkę, przekładam do odciśniętych
ogórków,
cebulkę ścieram na drobnej tarce, dodaję do miski, doprawiam
majonezem i
pieprzem. Podaję z
białym pieczywem.Przepis autorski.



