Wykonanie

Kto jadł ten wie,Mniam.Składniki:1 długa
bagietka pszenna500 g
pieczarek z Holandii (no co? takie kupiłam:D )1 średniej wielkości
cebula2-3 ząbki
czosnkuoliważółty serketchupsól,
pieprz,
papryka w proszku i
majeranek do smaku1 łyżka
przyprawy MaggiOczyszczone
pieczarki pokroić w dość drobną kostkę lub paski.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Żółty ser zetrzeć na tarce .Na patelni rozgrzać niewielką ilość
oliwy,wrzucić pokrojoną
cebulę i podsmażyć ją do zrumienienia,
potem dorzucić pokrojone
pieczarki i dusić do czasu aż będą miękkie.Doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
papryką,
majerankiem i
Maggi.Moża się również pokusić by je lekko zrumienić.W małej miseczce wymieszać 2 łyżki
oliwy z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem.
Bagietkę przekroić i podzielić na 4 części. Kążdą część skropić
oliwą z
czosnkiem,nałożyć
pieczarki,
pieczarki posypać
startym serem.Tak przygotowane zapiekanki wstawić do rozgrzanego na 200 C piekarnika,zapiekać do czasu aż
ser się roztopi. Ciepłe polać
ketchupem.Smacznego:)