Wykonanie

Witam! Też nie możecie patrzeć na tą pogodę za oknem ? Zimno, szaro, buro i ponuro. Postanowiłam, więc na osłodę upiec dzisiaj muffinki, które miałam zrobić już dawno :). Zapach
kokosa unosi się teraz w cały domu. Skorzystałam z tego przepisu aczkolwiek zmieniłam go., ponieważ ciasto wyszło moim zdaniem za gęste.Składniki:2 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
soli1 szklanka
śmietanki 36 %2 łyżeczki ekstraktu
waniliowego120 g
masła2
jajka1 szklanka
wiórków kokosowychpół tabliczki
białej czekolady
Mąkę wraz z
proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Do
śmietany dodajemy ekstrakt z
wanilii.
Masło ucieramy z
cukrem mikserem na najwyższych obrotach. Dalej miksując dodajemy po 1
jajku. Do powstałej masy dodajemy na przemian
mąkę i
śmietanę. Miksujemy do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Na koniec dodajemy
wiórki kokosowe. Ciasto przekładamy do formy na muffinki wkładając do środka każdej kawałeczek
białej czekolady. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 20-25 minut.Smacznego!
