Składniki:(przepis na 3-4 porcje)500 g surowych filetów z łososiapieprz czerwony (ziarna)kaparypesto bazyliowe50 ml brandy100 ml soku z cytryny150 ml oliwy z oliwek1/3 łyżki pieprzu czarnego mielonegook. pół łyżki solido dekoracji: cytryna, koper, kiełkiFilety skórujemy (czyli oddzielamy mięso od skóry). Przygotowane mięso układamy na folii spożywczej i ścisło zawijamy tak jak roladę. Gotową rybę wkładamy na noc do zamrażalnika.Mięso wyciągamy z zamrażalnika i odkładamy na 15 minut. Po tym czasie używając ostrego noża lub krajalnicy kroimy je w cienkie plastry i układamy na talerzu.Sos: do butelki wlewamy brandy, oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy sól i pierz. Butelkę zakręcamy i potrząsamy do całkowitego połączenia składników.Talerz z łososiem skrapiamy przygotowanym sosem, oblewamy Pesto. Na koniec posypujemy dużą ilością kaparów i pieprzem czerwonym.Smacznego!