ßßß
Dzisiaj wstawiam przepis na lekkie, a zarazem bardzo sycące danie. Robi się je naprawdę bardzo szybko. Bardzo dawno już nie jadłam kaszy kuskus - jest bardzo smaczna, delikatna ... i ekspresowa w przygotowaniu. Wystarczy ją zalać wrzątkiem i po 5 minutach jest gotowa!Składniki(na 2 porcje) :2 piersi z kurczaka120 g kaszy kuskus1 marchewkaok 200 g fasolki zielonej1/2 czerwonej paprykicurrysproszkowana papryka czerwonasól, pieprz
Marchewkę i fasolkę obieramy i myjemy. Przekładamy wszystko do jednego garnka i gotujemy do miękkości (marchewka może być lekko twarda, ważne żeby fasolka była miękka). W międzyczasie przyprawiamy piersi z kurczaka solą, pieprzem, curry i sproszkowaną czerwoną papryką. Smażymy je na patelni na małej ilości oleju pod przykryciem. Kaszę kuskus wsypujemy do salaterki, dodajemy trochę soli i zalewamy wrzątkiem. Kaszę kuskus mieszamy na oddzielnej patelni z pokrojoną w kostkę marchewką, czerwoną papryką i fasolką zieloną. Przyprawiamy curry i sproszkowaną czerwoną papryką.Wykładamy wszystko na talerze i jemy!Smacznego!