Wykonanie
            Muffiny idealne na święta. Z dodatkiem marcepana i 
przyprawy do piernika. Do tego jeszcze 
żurawina. Czy może być coś bardziej świątecznego? Są idealne dla dzieci, które chętniej sięgają po babeczkę niż kawałek ciasta.

Składniki (na 12 sztuk):250 g 
mąki100 g 
cukru trzcinowego2 łyżeczki 
proszku do pieczenia2 łyżeczki 
przyprawy do piernika2 
jajka90 g 
oleju200 ml 
mleka100 g marcepanu80 g 
suszonej żurawinyWykonanie:Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Formę wyłożyć papilotkami. 
Mąkę, 
cukier, proszek i 
przyprawę wymieszać w misce. W drugiej wymieszać 
olej, 
mleko i 
jajka. Wlać do suchych składników i wymieszać tylko do połączenia. Dodać 
żurawinę i rozdrobniony marcepan (robiłam to palcami). Wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanych foremek. Wstawić do piekarnika na około 20 - 25 minut (do suchego patyczka)
