Wykonanie
Mocno korzenne, z ziarenkami w środku. Powstały w
sumie przez przypadek, bo chciałam zużyć resztkę pieczonej dyni. Ponieważ miałam też w miseczce odrobinę ziaren z
granatu, dodałam do muffinek. Wyszło naprawdę smacznie.

Składniki:1,5 szklanki
mąki pszennej0,5 szklanki
cukru0,5 szklanki
płatków owsianych1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
przyprawy korzennej0 , 5 szklanki puree z dyni0,5 szklanki
oleju2
jajka0,5 - 0,75 szklanki
mleka0,5 szklanki ziarenek
granatuWykonanie:
Jajka,
olej, 1/2 szklanki
mleka puree wymieszać w misce. W drugiej wymieszać
mąkę,
płatki,
cukier,
przyprawę i proszek. Połączyć zawartość obu misek. W razie potrzeby (w zależności od wilgotności puree) dolać jeszcze odrobinę puree. Dodać ziarenka
granatu i wymieszać. Masę przełożyć do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami (13 - 15 sztuk). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec przez około 20 - 25 minut.