Wykonanie
Zamiast kupować sztuczne gotowce w sklepie, można taki sos przygotować samemu. Tym bardziej, że przygotowanie jest niezwykle łatwe i szybkie. A sos idealnie sprawdza się do
lodów, placuszków naleśników lub .... A to już niedługo.Dzisiejszy sos przygotowałam w ramach szóstej już edycji Lubelskiego Kociołka. Razem ze mną
truskawkowe wpisy opublikowały:Marlena, Wiosenka,
Marta , Dorota, Edyta, Ela

Składniki:500 g
truskawek2 - 3 łyżeczki
mąki ziemniaczanej3 - 4 łyżki
cukrulaska waniliiWykonanie:
Truskawki zmiksować. Dodać
cukier (ilość zależy od słodkości
owoców).
Wanilię rozkroić na pół. Ziarenka dodać do musu
truskawkowego.
Mąkę rozmieszać w małej ilości
wody i dodać do
truskawek. Zagotować sos cały czas mieszając. Odstawić do przestudzenia.