ßßß Cookit - przepis na Różane magdalenki

Różane magdalenki

nazwa

Wykonanie

Co można zrobić z odrobiną cukru różanego ? Można przerobić przepis Nigelli i zrobić magdalenki. Lekko różane, mięciutkie, znikające sama nie wiem kiedy.
Składniki:
50 g masła (plus więcej do smarowania)
1 duże jajko
40 g cukru różanego
szczypta soli
45 g mąki pszennej
cukier puder do oprószenia
Wykonanie:
Masło topimy i odstawiamy do ostygnięcia. W misce ubijamy jajko z cukrem i solą przez 5 minut mikserem, aż zgęstnieje jak majonez. Przesiewamy mąkę do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Dodajemy masło i znowu delikatnie mieszamy. Odstawiamy miskę na 1 godzinę lodówki. Następnie wyjmujemy na 30 minut, aby ciasto się ociepliło. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Foremki natłuszczamy stopionym masłem (ja używałam silikonowych i nie smarowałam). Wypełniamy foremki ciastem i pieczemy przez 3 - 5 minut. Po ostudzeniu na kratce, obsypujemy cukrem pudrem.
/wydrukuj przepis/
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2012/08/Rozane-magdalenki.html