Wykonanie
Składniki:50 dag
twarogu (dałam chudy)0,5 szklanki drobnego
cukru2 łyżki zmielonych
migdałów2
jajka200 ml
śmietanki 30 %Wykonanie:Wszystkie składniki (o temperaturze pokojowej) zmiksować. Następnie wylać do jak najmniejszej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 35-45 minut (w zależności od wielkości foremki). Możemy ciasto przykryć z wierzchu, aby sernik nie brązowiał.
Składniki na sos:150 g mrożonych
malin50 g
cukru1 łyżeczka
mąki ziemniaczanejWykonanie:
Maliny i
cukier miksujemy. Podgrzewamy chwilę w garnku. Możemy przetrzeć przez sito.
Mąkę ziemniaczaną zalewamy 1 łyżeczką
wody i mieszamy. Dodajemy do ciepłego sosu, mieszamy i zagotowujemy. Sos studzimy przed polaniem.
/wydrukuj przepis/