Wykonanie
Pyszny, domowy,
czekoladowy budyń, który smakuje niemal jak ten z
torebki. Bez dodatku
jajek :) Budyniu wychodzi dosyć dużo, więc można zmniejszyć składniki o połowę.1 szklanka
białego cukru1 szklanka
brązowego cukru2/3 szklanki
mąki4 łyżki ciemnego1 litr
mlekaszczypta
soli1 łyżka miękkiego
masłaDo średniego garnka wsypać
cukry,
mąkę,
kakao i
sól. Dokładnie wymieszać trzepaczką, żeby nie było grudek. Wlać
mleko, zamieszać i zagotować. Cały czas mieszając trzepaczką, gotować do pożądanej gęstości budyniu (ok. 8 minut). Zdjąć z palnika i dodać miękkie
masło, pozwolić aby się rozpuściło i wymieszać. Teraz można przetrzeć
budyń przez sitko, aby było bardzo gładkie. Przełożyć do miseczek, schłodzić i podawać.Smacznego!