Wykonanie
Potrzebujemy w kuchni takiej właśnie prostoty. Nikt nie ma ani czasu, ani ochoty na długie pichcenie.Kanapka, którą tutaj proponuję jest idealnym rozwiązaniem na lenistwo i zdrowie w kuchni. Próbuję przekonać niedowiarków że ten „składnik” – lenistwo – w kuchni roślinnej też znajdzie swoje miejsce. Nie ma bowiem nic prostszego niż rozkroić dojrzałe
awokado, dodać ugotowaną
cieciorkę i po prostu pognieść wszystko widelcem dodając
przyprawy. Zdrowie na kanapce gotowe.Powodzenia Kochani!Acha, nie smarujcie
chlebka żadnym tam
masłem, bo
awokado to „masło natury”.Składniki:1 dojrzałe
awokado3/4-1 szklanki ugotowanej
cieciorki (lub z puszki)1-2 ząbki
czosnkusól i
pieprz do smaku1 łyżka
soku z cytrynynatka kolendry lub
szczypiorekWykonanie:1.
Awokado i
cieciorkę rozgniatamy widelcem.2. Dodajemy posiekany
czosnek, sok,
kolendrę lub
szczypiorek.3. Doprawiamy
solą i
pieprzem, mieszamy. Możemy dodać szczyptę
pieprzu cayenne. Gotowe na kanapki.