Wykonanie

Kto powiedział, że jajecznica musi być nudna? Pyszna cudownie aromatyczna budząca wszystkich domowników swym zapachem. Bardzo, bardzo Wam polecam :)Składniki:250g boczniaków (doskonałe będą również
kurki)2
cebule1/2 małego
pora1-2 łyżki
masła7-8
jajeksól,
pieprzrozmarynBoczniaki umyć i pokroić.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a
pora w piórka.Na rozgrzanym
maśle podsmażyć boczniaki na złoto. Zdjąć z ognia. Rozgrzać ponownie
masło, wrzucić
cebulę i
pora i podsmażyć. Pod koniec dodać znów boczniaki i lekko doprawić
solą,
pieprzem i oprószyć
rozmarynem. Wbić
jajka i cały czas mieszając usmażyć do ulubionej konsystencji (ja preferuję leciuteńko ściętą). Smacznego :)

