Pyszne, mocno czekoladowe z cudowną mleczno-kokosową masą :) Moim zdaniem to takie pomieszanie rafaello z ciemnym ferrero ;) Batoniki świetnie smakują do kawy lub jako grzeszna słodka przekąska w ciągu dnia :) Jeśli wolicie klasyczne wydanie polecam ich tradycyjną wersję z orzechami laskowymi (klik).Składniki na masę mleczno-kokosową:1/4 szkl mleka kokosowego1/4 szkl cukru175g masła 82% (!)1 szkl. mleka w proszku tłustego sypkiego6 łyżek wiórek kokosowychMleko zagotować z cukrem dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać na gładko. Lekko przestudzić. Masło utrzeć do białości. Powoli dodawać pastę mleczną a na koniec wmieszać kokos. Dokładnie utrzećSkładniki na masę czekoladowo-fistaszkową:160g pralin czekoladowych rozpuszczonych w kąpieli wodnej przestudzonych lekko100g masła 82% (!)1 łyżka kakao2 czubate łyżki orzeszków ziemnych zmielonych na pastę100g orzeszków ziemnych posiekanychOrzechy uprażyć na patelni. Następnie posiekać posiekać.Masło utrzeć do białości, dodawać powoli rozpuszczone praliny oraz zmielone orzechy. Na koniec wmieszać posiekane orzechy i kakao. Dokładnie wymieszać.ponadto:3 szt wafli140g czekolady mlecznejsiekane orzeszki i kokos do posypaniaCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Na pierwszy wafel rozsmarować masę czekoladowo-fistaszkową, przykryć drugim waflem i rozsmarować masę mleczno-kokosową. Na wierzchu układamy ostatni blat waflowy. Dociskamy deseczką i wstawiamy na chwilę do lodówki by stężało.Po tym czasie kroimy na równe kwadraty i maczamy każdy z nich w rozpuszczonej czekoladzie (delikatnie, sam wafel od strony mlecznej masy). Wierzch posypujemy siekanymi orzeszkami i kokosem. Można również posmarować całość wafla i dopiero pokroić, ale należy to zrobić przy nie do końca stężałej masie. W przeciwnym wypadku gdy będziemy kroić mocno wystudzone wafle mogą się nam rozwarstwiać. Zdecydowanie bardziej polecam każdorazowo maczać w czekoladzie każdy z kwadracików. Smacznego :)