ßßß
Składniki:2 tabliczki białej czekolady1 szklanka mleka w proszku1 śmietana kremówka(330 ml)1 kostka masła3/4 szklanki cukru1 opakowania suchych wafli1 opakowanie wiórek kokosowych 200 gWykonanie:Śmietanę podgrzewam, dodaję mleko w proszku, mieszam, zestawiam, wrzucam do tego połamaną na kawałki czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Masę odstawiam by przestygła. Masło ucieram z cukrem na puszysty krem i dodaję po jednej łyżce zimną masę z białą czekoladą. Do masy wsypuję 100 g wiórek kokosowych. Wafle mielę na proszek i również dodaję do masy. Wstawiam do lodówki na 2 godziny, by stężała. Mieszam i formuję kulki. Obtaczam w pozostałych wiórkach kokosowych i schładzam przez noc w lodówce