Nieskromnie napiszę, że jest to najlepsza tarta jaką do tej pory przygotowałam. Chociaż wielką fanką kokosowych łakoci nie jestem ta tarta jest rewelacyjna! Nawet śmiem twierdzić, że jest lepsza od czekoladek rafaello. Spód jest lekko chrupiący, podwójnie kokosowy. Przygotowany z wafelkówkokosowych i wiórków. A krem jest to połączenie bitej śmietany z białą czekoladą i wiórkami. Całość jest lekka, przyjemna i bardzo smaczna. Polecam nie tylko kokosowym skrytożercą.Składniki:Spód:360 g wafelkówkokosowych (nie oblane czekoladą) u mnie Jutrzenka Familijne50 g wiórków kokosowych120 g masła rozpuszczonego i przestudzonegoNadzienie:400 ml śmietany kremówki200 g białej czekolady50 g wiórków kokosowychWafelki najlepiej przy użyciu blendera mielimy, łączymy z wiórkami kokosowymi i rozpuszczonym masłem. Przekładamy do formy o wymiarach 24 cm. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy, wlewamy cienkim strumykiem czekoladę ( nie wlewamy od razu całej czekolady bo masa może się zważyć!). Wsypujemy wiórki kokosowe, mieszamy i przekładamy na wcześniej przygotowany spód. Przechowujemy w lodówce.