Fantastyczna propozycja na upalne dni. Podobne cudo widziałam już między innymi tutaj (klik), a dzisiaj sama się pokusiłam o jego zrobienie. Błyskawiczny w przygotowaniu bardzo efektowny owocowy deser. Zachwyci każdego. Polecam Wam baaardzo :)Składniki:1 średni arbuz500ml śmietany kremówki 36%cukier puder do smakudo dekoracji:posypka z karmelizowanych orzechów (klik) lub prażone płatki migda łówwiórki kokosowedowolne owoceGórę i dół arbuza odciąć. Środek wyciąć ostrym nożem tworząc walec. Wyrównać. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder do smaku. Arbuza wytrzeć dokładnie ręcznikiem papierowym z soku i wysmarować dokładnie śmietaną. Boki obsypać orzechami lub uprażonymi płatkami migdałów. Górę udekorować wiórkami kokosowymi i dowolnymi owocami. Podawać od razu. Smacznego :)