Wykonanie
Deser taki można zrobić z różnymi
owocami, ale że miałam akurat w domu
jeżyny to padło na nie.Składniki:
jeżyny,
śmietana 30%,
cukier puder.Przygotowanie:
Jeżyny miksujemy w blenderze z niewielką ilością
cukru pudru, ale nie za długo żeby się za bardzo nie rozpaćkały.
Śmietanę ubijamy również z niewielką ilością
cukru pudru, można tez dodać
cukru waniliowego jak ktoś lubi (ja nie dałam). Część
bitej śmietany odkładamy do miseczki i mieszamy z kilkoma łyżeczkami musu
jeżynowego. W pucharku układamy warstwowo mus
jeżynowy, białą
śmietanę, mus,
śmietanę z musem, mus i na wierzchu dekorujemy
śmietaną i całym
owockiem. starałam sie, aby deser był jak najbardziej zdrowy dlatego w dużej części jest mus a w mniejszej
śmietana.