Wykonanie
Dziś coś dla ochłody i osłody:) Tort w zupełnie wyjątkowej wersji:) Możecie się nim zajadać do woli! Jeśli dbacie o linię, żeby pięknie prezentować się w bikini lub kąpielówkach na plaży to ten tort jest dla Was!:) Nie musicie sobie już odmawiać odrobiny przyjemności! Wykonanie jest banalnie proste, 20 minut i tort gotowy! Wystarczy dorodny, soczysty
arbuz oraz
mascarpone i
śmietana kremówka (tak wiem, to już nie jest light, ale kto mówił, że odrobinę nie można zgrzeszyć?:) ) Do tego garść ulubionych
owoców, cudowne prażone
migdały - wprost uwielbiam ten smak i zapach rumieniących się na patelni
migdałów - i tort gotowy! Ważne, aby
arbuza przed przystąpieniem do robienia
tortu, porządnie schłodzić w lodówce. Polecam!SKŁADNIKI:1 średniej wielkości
arbuz250 g
mascarpone300 ml
śmietany kremówki2 łyżki
cukru pudruowoce do ozdoby50 g
płatków migdałowychWYKONANIE:
Arbuza połóż na blacie i odkrój tył i przód, tak aby w środku pozostał "okrąg - placek" o wysokości ok. 10-12 cm. Teraz połóż powstały okrąg płasko i
ostrym nożem odkrój zieloną skórkę dookoła.
Arbuza połóż na talerzu lub paterze.Ubij kremówkę na sztywno i dodaj do niej
mascarpone oraz
cukier puder, całość jeszcze krótko zmiksuj.Posmaruj boki i wierzch
arbuza kremem i ozdób
owocami. Przechowuj w lodówce. Gotowe! Smacznego!