Wykonanie

Pyszne
ciasteczka, które w dodatku robi się błyskawicznie. Znikają równie szybko ;) Przepis z moimi zmianami znaleziony na stronie Tylko spróbuj . Polecam baardzo :)Składniki na ok. 16 szt.:1 szkl
płatków orkiszowych lub owsianych1/2 szkl
mąki orkiszowej typ 750 (użyłam
mąki orkiszowej Biogra klik)1/3 szkl
otrębów orkiszowych (użyłam
otrębów orkiszowych Biogra klik)1/2 szkl
wiórków kokosowych2 łyżki
brązowego cukru (klik)75g
margaryny1
jajkoWszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać. Ja zrobiłam to malakserem. Z ciasta uformować kulki wielkości
orzecha włoskiego i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Leciutko spłaszczyć. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni na złoto. Studzić na kratce.Smacznego :)

