Wykonanie
Bardzo smaczna babka..a jej smak zależy od masy kaimakowej...1 kostka
margaryny100 g
brązowego cukru4
jajka375 g przesianej
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia100 g
maślankipuszka masy kaimakowej [u mnie kokosowa ]Utrzeć
margarynę z
cukrem waniliowym i brązowym, stopniowo dodawać
jajka.
Mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i na przemian
maślankę wymieszaną z 3/4 masy [ resztę zostawić do polania babki] i dodawać do masy.Wszystkie składniki dokładnie utrzeć.Okrągłą formę do babki z otworem w środku posmarować tłuszczem i wysypać
bułką tartą. Przełożyć ciasto. [ moja forma jest mała , więc dodatkowo były babeczki] Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175 st. Po ostudzeniu polać resztą masy kaimakowej..