Te muffinki w odróżnieniu od poprzednich nie są tak wyrośnięte i lekkie, ale mają bardzo "bogate wnętrze". Naładowane są pulpą dyniową i musem jabłkowym, co sprawia, że są niesamowicie wilgotne i bardzo szybko znikają ze stołu. Mają piękny złoty kolor, który świetnie ożywia szare, deszczowe dni.(ok. 12 muffinek)1 jajko100g brązowego cukru5 łyżek oleju250ml maślanki300g mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaszklanka dyni200g musu jabłkowegoZmiksować jajko z cukrem, olejem i maślanką. W innej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Do wilgotnych składników dodać mąkę. Energicznie wymieszać, tak, aby otrzymać ciasto z grudkami.Dynię pokroić w kostkę i zalać w rondelku niewielką ilością wody. Gotować na małym ogniu, aż dynia zmięknie. Rozgnieść widelcem na pulpę i odsączyć nadmiar wody.Do masy muffinkowej dodać dynię i mus jabłkowy. Szybko wymieszać. Ciastem wypełnić foremki/papilotki do ¾ wysokości. Wierzch posypać brązowym cukrem. Piec 20 minut w 180 stopniach.Smacznego!