Wykonanie
            
Jedna z lepszych przepalanek jakie miałam okazje smakować ;) Kolor, który niestety nie zaprezentował się dość okazale na zdjęciu w rzeczywistości jest piękny. Piękny aromat... no i ... smak :) Przepis pochodzi z książeżki Kuchnia Siostry Filomeny. Polecam baaardzo :)Składniki:20 
rodzynek5 
migdałów1 
suszona śliwka1/2 
orzecha włoskiego1/4 
laska wanilii2 łyżki 
cukru850 ml 
wódki50 ml 
spirytusu50 ml 
brandy100 ml 
wodyRodzynki, 
migdały, 
śliwkę, 
orzecha i 
wanilię włożyć do słoika i zalać 
spirytusem z połową 
wody. Szczelnie zamknąć i odstawić na 4 tygodnie. Co drugi dzień zamieszać słoikiem. Po upływie tego czasu płyn zlać i przefiltrować. 
Owoce w słoju zalać reszttą 
wody i odstawić na 24 godz. Zlać płyn i połączyć z poprzednio zlanym. 
Cukier wsypać na suchą patelnię i podgrzewać aż zbrązowieje, ostudzić. Połączyć ze zlanymi płynami, 
wódką i 
brandy. Wymieszać. Gdy 
cukier całkowicie się rozpuści - przefiltrować, rozlać do butelek i zakorkować.
