ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowódka 1 litrówwoda 1 litrówspirytus 0,25 litrówśliwki suszone 250 gramówWykonanie:Śliwki zalać alkoholami; spirytusem i wódką do naczynia najlepiej gęsiorka zakorkować szczelnie i odstawić na miesiąc w ciemne miejsce,w czasie leżakowania potrząsać winem parę razy dziennie.Później zlać płyn przez bibułkę a pozostałe Śliwki zalać wodą wymieszać i zakorkować na kolejne 2 dni. Po tym czasie przecedzić i dodać do alkoholu, pozostawić do sklarowania. Po kilku dniach zalać delikatnie wódkę znad osadu i przecedzić przez bibułkę do butelek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!AlkoholeKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Może być apetyczne spróbuje na urodzinyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowódka 1 litrówwoda 1 litrówspirytus 0,25 litrówśliwki suszone 250 gramówWykonanie:Śliwki zalać alkoholami; spirytusem i wódką do naczynia najlepiej gęsiorka zakorkować szczelnie i odstawić na miesiąc w ciemne miejsce,w czasie leżakowania potrząsać winem parę razy dziennie.Później zlać płyn przez bibułkę a pozostałe Śliwki zalać wodą wymieszać i zakorkować na kolejne 2 dni. Po tym czasie przecedzić i dodać do alkoholu, pozostawić do sklarowania. Po kilku dniach zalać delikatnie wódkę znad osadu i przecedzić przez bibułkę do butelek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!AlkoholeKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-26Może być apetyczne spróbuje na urodzinyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: