Wykonanie
            

Przepyszne pierogi z doskonałym farszem. Od samego rana miałam ochotę na 
kaszę gryczaną, ale tak do końca nie wiedziałam w jakiej formie :) W podjęciu decyzji pomógł synek, który chciał pierogi :) Postanowiłam "ożenić" te dwa pomysły i tak powstały moje pierogi z 
kaszą gryczanąSkładniki na ciasto :400g 
mąki pszennej2 łyżki 
oleju1 
żółtko1/2 szkl. ciepłej 
wodyszczypta 
soliWszystkie składniki bardzo dobrze zagnieść lub po prostu wrzucić na chwilkę do malaksera :)Składniki na farsz :100g 
kaszy gryczanej (1 woreczek)kilka plastrów 
boczku1-2 
cebulki1 łyżka 
masła do podsmażenia 
cebulisól,
pieprz1 łyżka skwarek
Kaszę ugotować w osolonej wodzie ok. 15-20 minut. 
Cebulkę drobno pokroic i zezłocić na 
maśle. 
Boczek pokroic w kosteczkę i podsmażyć. Wszystko wymieszać, dodać skwarki (przepis jest tutaj) i doprawić.Szklanką wycinać kółka. Łyżeczką nakładac farsz i sklejać pierogi. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok 3 min od wypłynięcia. Podawac z duszoną 
cebulką, skwarkami lub wysmażonym 
boczkiem :) Pyyyyyyycha :)Smacznego :)

