Ratatouille (ratatuj) to portawa prowansalska. Jest to nic innego jak warzywa przyrządzane na patelni. Podstawowymi jej składnikami są bakłażan, cukinia, papryka, pomidor i cebula. To co chcę Wam dzisiaj zaproponować to takie moje "uproszczone" ratatouille :) Uwielbiam ten smak z dodatkiem sera fety. Pycha :)Składniki:1 cukinia (taka wielkości ogórka)2-3 mniejsze pomidory lub 1 duży2-3 ząbki czosnku lub czosnek granulowanyzioła prowansalskiesóloliwa do smażeniaser feta lub koziCukinię obrać i pokroić w słupki. Odrobinkę oliwy rozgrzać, wrzucić przetary czosnek lub czosnek granulowany. Następnie wrzucić słupki cukinii. Obsmażyć krótko na lekko złoto (nie może być rozpaćkana - ma być lekko chrupiąca). Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Posolić, dodać zioła prowansalskie i chwilę podsmażać. Przełożyć na talerz, na wierzch zetrzeć ser feta.Smacznego :)