Przecudowna, aromatyczna i pełna smaków sałatka z pieczonej fety i grillowanych warzyw. Można ją przygotować na patelni w domu, lub na grillu (podpiekając fetę owiniętą w folię aluminiową).SKŁADNIKI2 małe cukinie1 papryka czerwona1 papryka żółtka150 g pomidorków koktajlowych300 g dobrej jakości sera feta(najlepiej pokrojonej w kostkę)3 łyżki oliwy czosnkowej(przepis tutaj) lub oliwa+ząbek przeciśniętegoprzez praskę czosnkuzioła prowanslaskiePRZYGOTOWANIECukinię myjemy, kroimy w plasterki, papryki w cienkie paski. Warzywa grillujemy na patelni grillowej na łyżce oliwy. Cukinię wcześniej solimy. Pod koniec dodajemy pomidorki koktajlowe.Fetę odsączamy, mieszamy z dwoma łyżkami oliwy i doprawiamy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut, aż się lekko zapiecze.Dodajemy fetę do warzyw i całość doprawiamy jeszcze ziołami. Przepyszna sałatka gotowa:)Smacznego :)