ßßß Cookit - przepis na Sznycle po mediolańsku

Sznycle po mediolańsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety cielęce 4 sztuk
jajka 1 sztuk
parmezan 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bułka tarta 5 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 szczypta
cytryna 0,5 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą oraz pieprzem i skórką otarta z polowy wyszorowanej cytryny. Ubić jajko z łyżeczką soku z cytryny, gałka i solą. Sznycle obtaczać w mące, jajku i w bułce tartej wymieszanej z tartym parmezanem. Smażyć 5 minut z każdej strony na maśle. podawać z ryżem ugotowanym na sypko i przyprawionym posiekana zieleniną (kolendra lub koperek) oraz mieszanką warzyw z patelni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10503/Sznycle-po-mediolansku