Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety cielęce 4 sztuk
jajka 1 sztuk
parmezan 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bułka tarta 5 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 szczypta
cytryna 0,5 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć
solą oraz
pieprzem i skórką otarta z
polowy wyszorowanej
cytryny. Ubić
jajko z łyżeczką
soku z cytryny, gałka i
solą. Sznycle obtaczać w
mące,
jajku i w
bułce tartej wymieszanej z tartym
parmezanem. Smażyć 5 minut z każdej strony na
maśle. podawać z
ryżem ugotowanym na sypko i przyprawionym posiekana
zieleniną (
kolendra lub
koperek) oraz
mieszanką warzyw z patelni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: