Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokotlety cielęce 4 sztuk
jaja 2 sztuk
mąka 125 gramów
tarta bułka 125 gramów
masło 2 gramów
cytryna 4 plastry
sól według uznania
pieprz według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:Kotlety umyć, osuszyć, delikatne zbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem na jednolitą masę. Kotlety obtaczać kolejno w
mące,
jajku i
bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pod koniec dodać niewielką ilość surowego
masła. Usmażone kotlety przybrać plasterkami
cytryny i, dla zaostrzenia smaku, na przykład
anchois.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: