ßßß Cookit - przepis na Panga w cytrynowej panierce

Panga w cytrynowej panierce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z pangi 4 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
jajka 2 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Sparzone cytryny osuszyć i skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a sok wycisnąć. Skórkę wymieszać z tartą bułką. Jajka wbić na głęboki talerz, doprawić na pikantnie solą oraz pieprzem. dodać sok z cytryn i dokładnie wymieszać. Umyte, osuszone filety panierować kolejno w mące, następnie w jajkach z sokiem cytrynowym, a na końcu w tartej bułce z otartą skórką cytrynową. Porcje ryby smażyć na rozgrzanym maśle, 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Pangę cytrynową przełożyć na 4 ogrzane talerze. Podawać na gorąco z ryżem na sypko oraz gotowanymi warzywami(brokuły, marchewka).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5155/Panga-w-cytrynowej-panierce