Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
filet z pangi 4 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
jajka 2 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Sparzone
cytryny osuszyć i skórkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a sok wycisnąć. Skórkę wymieszać z
tartą bułką.
Jajka wbić na głęboki talerz, doprawić na pikantnie
solą oraz
pieprzem. dodać
sok z cytryn i dokładnie wymieszać. Umyte, osuszone filety panierować kolejno w
mące, następnie w jajkach z
sokiem cytrynowym, a na końcu w
tartej bułce z otartą
skórką cytrynową. Porcje
ryby smażyć na rozgrzanym
maśle, 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Pangę cytrynową przełożyć na 4 ogrzane talerze. Podawać na gorąco z
ryżem na sypko oraz gotowanymi warzywami(
brokuły,
marchewka).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: